12 december 2009

Licht in Groenendaal?

Het is waar, het staat er. Ik had het al gehoord, maar kon het niet geloven. In De Heemsteder van deze week neemt Pieter vd Stadt, wethouder en vooral: lijsttrekker van de VVD, een voorschotje op de verkiezingen.

In een stukje 'Terugblikken en Vooruitkijken' betoogt hij dat Heemstede de verdeling 50 - 50 aanhoudt voor bebouwing en natuur. En ALS er dan " in het groen iets wordt ontwikkeld, dan houden we rekening met de planten en dieren". En dan komt het:

"Er komen bijvoorbeeld nieuwe lichtmasten op Tennispark Groenendaal. Nu weten we dat daar vleermuizen zitten. (...) De verlichting wordt straks zo aangelegd dat de vleermuizen er geen last van hebben".

A - het is zijn terrein niet. Wethouder Sjaak Struijf, die milieu in de portefeuille heeft, moest een paar maanden geleden in de raadsvergadering tegen zijn zin akkoord gaan met een onderzoek naar de mogelijkheden van verlichting op het tennispark. Hij voelde er persoonlijk niets voor om in het (volgens de Natuurwaardenkaart) rode hart van Heemstede lichtmasten te plaatsen, maar werd onder druk gezet door de coalitiepartijen. Wij waren, met D66 - en een enkele PvdAer, informeel - tegen.
B - Vd Stadt doet alsof het besluit al gevallen is ("Er komen ..."). Onzin - daar gaat hij helemaal niet over. Hij kan hooguit de raad een voorstel doen. En dan moet er ook nog inspraak komen.
C - Lichtmasten zijn niet alleen voor vleermuizen een ramp, maar voor alle planten, dieren, vogels én bewoners in die omgeving. 

Ze kómen er dus (nog) niet. Maar het zal  erom gaan spannen. Weer zo'n verkiezingspunt. En weer een mouw opgestroopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten