7 januari 2010

Witte problemen; burenhulp-kansen.

Afgelopen dinsdag was er 's morgens een beetje commotie: mails en telefoontjes met en tussen de Fietsersbond en RTV-Noord-Holland over gladheidsbestrijding. In de middag kwam er gelukkig een persbericht van de gemeente over 'extra inzet gladheidsbestrijding' waarin onder andere werd gemeld dat er:  
... In alle woonwijken in Heemstede wordt op de wegen vanaf 5 januari zand gestrooid (wordt). Zand is effectiever op wegen waar niet veel gereden wordt. Zo heeft bijvoorbeeld zout dat gestrooid is op het fietspad bij de Zandvoortselaan onvoldoende effect gehad omdat er te weinig op gereden werd.
(sic! - weinig rijden? hoe dan?) ---- En:
... De prioriteit blijft liggen bij het strooien van de doorgaande wegen en fietspaden, en dus bij het uitvoeren van het gladheidbestrijdingsplan 2009-2010 (zie www.heemstede.nl). Het college van B&W vindt de huidige omstandigheden echter zo bezwaarlijk dat besloten is in aanvulling op dit plan nu ook in de woonwijken te strooien. (nadruk IS)



We nemen alle kritiek terug: er wás dus al een gedegen plan. Helemaal goed. Alleen, op woensdag begon het om een uur of half vier echt goed te sneeuwen. En da's weer heel anders dan gladheid door ijzel. Er is gewoon geen beginnen aan. Een verkeersinfarct op woensdag, het zou me wat. En al dat geklaag over gladheid, ruimen, files en vertragingen. Het is prachtig buiten, zeker in onze mooie gemeente.

De enige mensen voor wie dit werkelijk een probleem is, zijn mensen die niet (meer) zo goed ter been zijn. Eindelijk een excuus om ons helemaal aan de mantelzorg te wijden: kijk of je buurvrouw of -man nog boodschappen nodig heeft - en bied aan om ze te doen, als je dat kunt. Zo komen we met elkaar in contact en valt er ook nog iets nuttigs te doen behalve 'werken'. En verder: genieten van dat weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten